Η Νάρα είναι η ιδανική επιλογή ως ‘πύλη εισόδου’ στην Ιαπωνία. Μικρή και συμμαζεμένη, ενδιαφέρουσα και κοντινή σε σχέση με το αεροδρόμιο Κανσάι. Δε δυσκολεύει καθόλου τον ταξιδιώτη που για πρώτη φορά πατάει το πόδι του στη χώρα, και τον βοηθάει να ξεπεράσει το αρχικό σοκ.
Ο ιδανικός τρόπος να φτάσει κάποιος στη Νάρα είναι μέσω του limousine bus που αναχωρεί κάθε μια ώρα, έξω από το Κανσάι. Το λεωφορείο αυτό καταλήγει στο κέντρο της πόλης, από όπου και είναι σχετικά εύκολο να φτάσει κάποιος στο ξενοδοχείο του.
Η Νάρα είναι μια πόλη που σε ότι αφορά το τουριστικό της κομμάτι, περπατιέται από τη μια άκρη ως την άλλη. Επιπλέον, όλα σχεδόν τα αξιοθέατά της βρίσκονται συγκεντρωμένα μέσα στο τεράστιο πάρκο της. Όταν λοιπόν κάποιος προσανατολιστεί και καταλάβει λίγο που υπάρχει τι, είναι εύκολο να ‘βρει το βηματισμό του’.
Τα ελάφια είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Είναι ήμερα, κυκλοφορούν παντού στο πάρκο και δέχονται το χάδι των περαστικών με σχετική άνεση. Για όποιον ενδιαφέρεται να τα τραβήξει για λίγο κοντά του, υπάρχουν πολλοί πλανόδιοι που προσφέρουν τροφή για ελάφια. Από εκεί και πέρα δεν είναι δύσκολο να τους τραβήξει την προσοχή, καθώς όταν τα ελάφια ‘μυρίσουν φαί’, σχηματίζουν κοπάδια γύρω από όποιον κρατάει τα μπισκοτάκια τους.
Ο ναός Todai-ji είναι το πιο εντυπωσιακό αξιοθέατο της πόλης και λόγω του μεγέθους του, αλλά και επειδή στεγάζει το μεγαλύτερο μπρούτζινο άγαλμα του Βούδα (15μ) στην Ιαπωνία.
η εξωτερική περίμετρος του ναού
ανάβοντας θυμίαμα
Η περιπλάνηση μέσα στο ναό είναι άκρως ενδιαφέρουσα, παρότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία επιγραφή στα αγγλικά. Δεσπόζει φυσικά το εντυπωσιακό άγαλμα, η κατασκευή του οποίου υπήρχε ένας τεχνολογικός άθλος για την εποχή του (750 μΧ).
Στο πίσω μέρος του ναού, υπάρχει μια τρύπα σε μια από της ξύλινες κολώνες που στηρίζουν την οροφή. Όποιος καταφέρει να την περάσει, υποτίθεται ότι εξασφαλίζει φώτιση για την επόμενη ζωή του . Όποιος δεν καταφέρει όμως, είναι πολύ πιθανό να κολλήσει και να βρεθεί σε μια εξαιρετικά άβολη κατάσταση… Το πραγματικό ενδιαφέρον στην κολώνα αυτή, είναι βέβαια το γεγονός ότι η διάμετρος της τρύπας είναι ακριβώς ίδια με τη διάμετρο του ρουθουνιού του αγάλματος του Βούδα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου