Hissatsu!

Απόσπασμα από το εγχειρίδιο τακτικής των πιλότων tokkotai 

Πριν από τη σύγκρουση με το πλοίο


Το αεροσκάφος σου έχει τη μέγιστη ταχύτητα και αρχίζει να παίρνει ύψος. Σπρώξε το πηδάλιο λίγο μπροστά. Χρησιμοποίησε όλη σου τη θέληση, για μια τελευταία φορά στη ζωή σου. Άσκησε υπερφυσική δύναμη!

Κάνε το καλύτερο που μπορείς να κάνεις. Όλες οι θεότητες, μαζί με τα πνεύματα των προγόνων σε παρακολουθούν. Μην κλείσεις τα μάτια ούτε για μια στιγμή και χάσεις το στόχο!



Απέχεις μόλις 30 μέτρα από το πλοίο


Αισθανθείς ότι η ταχύτητά σου έχει ξαφνικά αλλάξει - θα σου φαίνεται ότι έχει αυξηθεί δέκα φορές. Θα είναι όπως αν μια σε μια ταινία, μια μακρινή λήψη γυρίσει απότομα σε κοντινό πλάνο και ‘ανοίξει’ απότομα μπροστά στο πρόσωπό σου.



Η στιγμή της σύγκρουσης


Απέχει δυο μέτρα από το σκάφος. Βλέπεις καθαρά τις κάννες των πολυβόλων.

Με όλη τη δύναμη των πνευμόνων σου, φώναξε hissatsu! (η λέξη σημαίνει θανατηφόρο χτύπημα) και τη στιγμή αυτή οι ανθισμένες κερασιές του Yasukuni, θα σου δώσουν το φωτεινότερό τους χαμόγελο…


Ξαφνικά νομίζεις ότι αιωρείσαι.


Τότε, θα δεις το πρόσωπο της μητέρας σου.

Μετά, θα έρθουν όλες οι ευχάριστες αναμνήσεις. Δε θα μπορείς να τις θυμηθείς ακριβώς - θα είναι σα σε ένα όνειρο. Θα χαλαρώσεις και ένα χαμόγελο θα απλωθεί στο πρόσωπό σου. Η γλυκιά χαρά των παιδικών σου χρόνων, θα ξαναγυρίσει.

Θα περάσει από μπροστά σου με αστραπιαία ταχύτητα, ότι συνέβει στα 20 χρόνια της ζωής σου. Δε θα το βλέπεις απόλυτα καθαρά, αλλά θα νοιώσεις ότι χαμογελάς την τελευταία σου στιγμή.

Μετά θα αναρωτιέσαι τι έχει συμβεί. Ίσως και να ακούσεις ένα ήχο σα γυαλί που σπάει. Τότε πια δε θα υπάρχεις... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου